For Anne Gregory
Question 1: Who is the author of the poem “For Anne Gregory”?
Answer: William Butler Yeats.
Question 2: When was William Butler Yeats born and when did he die?
Answer: 1865-1939.
Question 3: What was William Butler Yeats’s nationality?
Answer: He was an Irish nationalist.
Question 4: Where was William Butler Yeats educated?
Answer: In London and Dublin.
Question 5: What was William Butler Yeats interested in?
Answer: Folklore and mythology.
Question 6: What prize did William Butler Yeats win and in which year?
Answer: The Nobel Prize for Literature in 1923.
Question 7: What is the poem “For Anne Gregory” about?
Answer: This poem is a conversation between a young man and a young woman. What are they arguing about?
Question 8: What does “ramparts” mean according to the glossary?
Answer: The high, wide walls around a castle or fort, for example, the ramparts of the Red Fort.
Question 9: What does the young man mean by “great honey-coloured /Ramparts at your ear?” Why does he say that young men are “thrown into despair” by them?
Answer: By them? the young man mean by “great honey-coloured /Ramparts at your ear?” Why does he say that young men are “thrown into despair” by them?
Question 10: What colour is the young woman’s hair? What does she say she can change it to? Why would she want to do so?
Answer: What colour is the young woman’s hair? What does she say she can change it to? Why would she want to do so?
Leave a Reply